top of page
Ara
  • Damla K.

HALI YIKAMADA KAÇ MAKİNA ALINMALI VE BU MAKİNALAR HANGİLERİDİR ?



Her evde mutlaka bulunan halılarımız evimize şıklık ve konfor vermektedir. Evde en çok kirlenen ve temizliğine en önem vermemiz gereken eşyalarımızdan biri de halılarımızdır. Halılarımız ne kadar hijyenik , temiz ve güzel görünürse evimizde tıpkı öyle gözükmektedir. Bu nedenle halılarımızı düzenli olarak yıkatmalıyız. Elbette yeni teknolojilerinin gelişmesiyle bu işlem artık çok daha kolay olmaktadır. Halı yıkama tesisleri günümüzde oldukça büyüyen ve gelişen sektörlerden biri olmuştur. Peki bir halı yıkama tesisi kurarken hangi makinalar alınmalıdır?

Öncelikle Dönertaş Makina olarak müşterilerimize ilk etapta 2 ana makina önermekteyiz. Bunlar Profesyonel Halı Yıkama Makinası ve Boru Tipi Halı Sıkma Makinasıdır. İlk işlem olarak halılarımızı Profesyonel Halı Yıkama Makinasında yıkama işleminden geçiriyoruz daha sonrasında yıkanan halımızı Boru Tipi Halı Sıkma Makinasında sıkma işleminden geçiriyoruz. Bu iki temel makina tesis kurulumuzun ilk etabında halı yıkama işlemlerinizde size yardımcı ve yeterli olacaktır.

Halı yıkama tesisiniz için 2 makinamız daha bulunmaktadır. Bunlar Halı Silkeleme Makinası ve Halı Hav Alma Makinasıdır. Bu makinalar tesisinizin ve Halı yıkama işlemlerinizin daha profesyonel olmasına yardımcı olmaktadır.

Halı Silkeleme Makinası halının göreceği ilk işlemi yapan makinadır. Bu işlem halınızın yıkama makinasına girmeden önce halının daha temiz olmasını sağlayan bir işlemdir. Bu makina eski usul halıya vurarak temizleme işleminin teknoloji kazandırılmış halidir. Bu makina halıların üstünde ve içinde olan kıl, tüy ve çöpleri silkeleyerek vakum teknolojisi sayesinde dışa atılmasını sağlar.

Bu makinadan çıkan halı önce halı yıkama makinasında yıkanır, sıkma makinasında kurutma işlemi yapılır ve son etap olan Halı Hav Alma makinasına işlem görmeye gider.

Halı Hav Alma Makinası son işlem olarak kullanılmaktadır. Fırça ve vakum teknolojisi ile son kez halının üstünde kalan fazla tozu ve saçı kontrol eder ve paketleme işlemine geçirir.

Sonuç olarak ilk tesislerini açacak, ilk defa makina alacak müşterilerimiz için Dönertaş Makina olarak müşterilerimizin bütçelerini düşünmekteyiz. Müşterimizin bütçesi belli bir miktar ile kısıtlı ise ilk etap olarak Halı Yıkama makinasını ve Halı Sıkma makinasını önermekteyiz. Daha sonraki etapta ise önce Halı silkeleme makinasını ve Halı Hav Alma makinasını önermekteyiz.

Elbette müşterimizin tercihi set bir kurulum ise Halı Silkeleme Makinası, Halı Yıkama Makinası ve Boru Tipi Halı Sıkma Makinası ve Halı Hav Alma makinasını müşterilerimize sunmaktayız.


91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page